Svi žele Džeku ponovo kao kapitena, ali ne i Fonseca !!

Italijanski mediji objavili su jučer kako su italijanski fudbaleri koji nastupaju za rimski klub održali sastanak sa trenerom Paulom Fonsecom i generalnim menadžerom Tiagom Pintom, te su zatražili da se Edinu vrati kapitenska traka.

Međutim, to se skoro neće desiti. Fonseca i Pinto su saslušali igrače šta imaju da kažu, ali su najavili kako će mu se kapitenska traka vratiti tek kada vide da je on i zaslužuje.

Italijanskim igračima sada se priključio i ostatak ekipe. Svi oni žele da ih ponovo Džeko predvodi na terenu već protiv Udinesea, no Fonseca je taj zahtjev odbio.

Traka će ostati kod Lorenza Pellegrinija u narednom periodu, a vidjet ćemo hoće li je Edin uopšte dobiti nazad.

Tiago Pinto spremno čeka rastanak sa Edinom Džekom

Generalni menadžer Rome Tiago Pinto na listi napadačkih pojačanja ima dva imena, a jedan od napadača koje želi mogao bi zamijeniti Edina Džeka u rimskom timu.

Odavno se već govori o Edinovom odlasku iz Rima. Posljednje prepirke sa trenerom Paulom Fonsecom su glasine dodatno pojačali i navodno će Roma pokušati da proda bh. napadača na kraju sezone.

Dvojica su fudbalera u igri za Edinovog nasljednika. To su Andrea Belotti (Torino) i Dušan Vlahović (Fiorentina) i vrlo je moguće da jedan od njih zamijeni Džeka na Olimpicu.

Također, rukovodstvo Rome će na kraju sezone odlučiti da li će otkupiti ugovor Borje Mayorala na kraju ove sezone ili će to učiniti naredne sezone jer je ovaj španski fudbaler stigao na dvogodišnju posudbu iz Real Madrida.

Nije samo pozicija napadača koju rimski tim ima namjeru da riješi u ljetnom prelaznom roku. Vučica želi i novog golmana, a italijanski mediji pišu da im je glavna želja argentinski golman Juan Musso.