Italijani jutros Džeki dali novi nadimak !!

Reakcije na sjajnu partiju!

Edin Džeko u Bosni i Hercegovini je poznat kao Dijamant, međutim od danas će u Italiji nositi novi nadimak, barem neko vrijeme. 

Sa dva gola protiv Sampdorije Džeko je po ko zna koji put postao Romin junak i ostavio Vučicu u borbi za borbu u Ligu prvaka.

Kao dvostruki strijelac Džeko je izbio na peto mjesto najboljih strijelaca Rome u historiji. Sada je na cifri od 104 gola. Isto toliko ima i Pedro Manfredini.

Nakon golova Italijani su kapitenu bh. reprezentaciji dodijelili nadimak “Piedone”, što bi u prevodu s italijanskog jezika na bosanski značilo da se radi o igraču koji ima dugo stopalo.

Tokom igranja nadimak Piedone je nosio i Manfredini te se vjerovatno tu krije razlog zašto su Italijani tako nazvali i Džeku.

Naredni na listi Rominih najboljih strijelaca svih vremena su za Džeku dostupni već ove sezone. Radi se o četvrtoplasiranom Rodolfu Volku sa 106, te Amadeu Amadeiju sa 111 golova.

Inače, gledajući ovu sezonu Džeko je sada na cifri od 17 golova u svim takmičenjima. S obzirom da je Romi preostalao da odigra više od deset golova kako je krenuo popularni Dijamant će sigurno još tresti protivničke mreže.

Leave a Reply