Čelnicima Rome se nisu svidjele Džekine riječi. Da li je Dijamant malo pretjerao sa izjavama?

Roma ne briljira na početku 2020. godine. Vučica je ispala iz italijanskog Kupa, dok su u Seriji A već upisana tri poraza.

 

Roma je za vikend gostovala Sassuolu i izgubila sa 4:2 uz užasno prvo poluvrijeme kada su Rimljani primili čak tri gola, baš kao i nedavno u Kupu Italije protiv Juventusa.

Edinu Džeki koji je odlaskom Alessandra Florenzija psotao kapiten Rome su nisu svidjele određene stvari. Indirektno je poručio da ekipi fali kvaliteta i da svi trebaju dati više.

“Imamo jaku ekipu, ali da bi se nešto osvojilio treba uvijek pobijeđivati, ne može se pobijediti jedna, a izgubiti druga utakmica. Ima iskusnih igrača, ali i dosta mladih koji ne trebaju trajati samo dvije do tri utakmice, uvijek treba dati više”, kazao je Džeko te dodao:

“Uvijek kažem, potrebna je cijela ekipa da bi se pobijedila jedna utakmica, na duže staze svi moraju dati više.”

 

Gazzetta dello Sport navodi da se čelnicima Rome uopšte nisu svidjele ove Džekine riječi jer smatraju da se iza loših rezultata ne krije manjak kvaliteta.

Vodeći ljudi rimskog kluba smatraju da je sve stvar mentaliteta i psihe jer kako ugledna Gazzetta navodi Roma nije osvajala trofeje ni kada su na terenu bili Alisson Becker i Mohammed Salah, trenutno glavne uzdanice Liverpoola.

Inače, Džeko je protiv Sassuola postigao svoj 100. gol u dresu Rome. U dosadašnjem dijelu sezone već je na cifri od 13 golova i nalazi se u dobroj formi pred utakmice baraža.